Zie je vierkante golven op het wateroppervlak. Blijf dan vooral weg en waarschuw onmiddellijk anderen! 😲😱


Zie je vierkante golven op het wateroppervlak. Blijf dan vooral weg en waarschuw onmiddellijk anderen. Een verschijnsel wat je niet vaak tegenkomt, golven die elkaar kruisen. Het ziet er mooi uit, maar kom niet te dicht in de buurt op sterk water. Het kan gevaarlijk zijn!

 

Aanbeveling: Voor het gemak hebben wij het videobewijs over ‘golven op sterk water’ onderaan geplaatst. Dat betekent even doorscrollen naar beneden als je te weinig tijd hebt om het gehele verhaaltje te lezen.

 op sterk waterAfbeelding autoriteit: Bron

Wat zie je in de video: Het verschijnsel wat hier te zien is wordt ook wel een ‘Cross Sea’ genoemd. Het is enorm fascinerend om te zien, maar het kan extreem gevaarlijk zijn. Voor Iedereen! Denk hierbij aan boten, surfers en vooral zwemmers. Dit mooie ‘oceaan fenomeen’ ontstaat op sterk water wanneer de golven uit verschillende kanten botsen en op deze manier vierkanten vormen in het water. Dit is goed te zien in deze video.

Belangrijk: Experts waarschuwen om ver uit de buurt van dit verschijnsel te blijven. Het is mogelijk de oorzaak van enorm veel ongelukken met schepen en veel mensen verdrinken hierdoor op zee.

op sterk water 2Afbeelding autoriteit: Bron

Schepen horen bijvoorbeeld de golven vanaf de voorkant te raken. Wanneer de golven vanuit alle richtingen komen is de kans dat het schip gaat kapseizen bijna 100 procent. Het ziet er dus erg indrukwekkend uit, maar het beste is om hier gewoon ver van weg te blijven. De beelden zijn afkomstig van: bron

Meer van Relatie Spectrum:
Video 1 | Video 2 | Video 3

[socialrocket]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts