Olifant met schotwonde loopt weken rond met kogel en vraagt mensen om hulp 😭❤️


[irp] Voordat je verder gaat: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd.
Mocht u toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

Op miraculeuze wijze heeft een olifant een schot in het hoofd overleefd. De aanval kwam zeer waarschijnlijk van stropers die de olifant wilde doden voor zijn ivoor. Als het schot ongeveer vijf centimeter naar beneden was afgevuurd, zou de kogel door de hersenen van de olifant zijn gegaan en was hij komen te overlijden.

De 25-jarige olifant kreeg de naam pretty boy en er wordt aangenomen dat hij ongeveer 6 weken lang met de kogel in zijn hoofd heeft rondgelopen. Desondanks was hij erg rustig en lief, terwijl hij werd onderzocht en behandeld door de dierenartsen van de Animal and Wildlife Area Research and Rehabilitation Trust, een natuurbeschermingsorganisatie in Zimbabwe. 

Een van de dierenartsen die zich met Pretty boy heeft beziggehouden is dr. Lisa en zij denkt dat de olifant buiten het park is neergeschoten, maar dat hij het park is binnengedrongen om te vragen voor hulp. De olifant was niet alleen geraakt in zijn hoofd, maar had ook een schotwond in zijn schouder. 

In dit soort gevallen is het vaak heel moeilijk om het dier te behandelen. Ze zijn beschoten door mensen en daarom worden ze erg schuw, dus wanneer de dierenartsen in de buurt willen komen dan vluchten de meeste dieren. olifant vraagt om hulp

Ze zijn daarom vaak langer bezig met het zoeken van het dier dan met het behandelen. Bij Pretty boy was dit anders, want hij kwam juist naar het team toe. Ondanks alle schade die hem was aangericht, bleef hij erg rustig en was hij erg lief voor de dierenartsen. 

Inmiddels maakt Pretty boy het weer erg goed en is hij alweer losgelaten in het wild. Het is een erg triest gegeven dat er nog steeds stropers zijn die alleen maar denken aan geld en niet aan het welzijn van de dieren. Wij hopen dat deze mensen keihard worden aangepakt, zodat het in de toekomst misschien kan stoppen.

Ben je blij dat de olifant het heeft overleefd? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts