Olifant graaft 11 uur wanhopig een kuil om haar opgesloten baby te redden 


[irp] Voordat je verder gaat: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd.
Mocht u toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

Het is prachtig om te zien hoe dieren ook zo sterk dat moederinstinct ervaren. Soms komt het te pas in tijden van nood.

Dat willen ze natuurlijk liever niet, maar het is goed om te weten dat ze dat hebben. Het kwam namelijk ook goed te pas in deze video, toen een moeder olifant haar baby moest redden. 

Hoewel olifanten af en toe een beetje onhandig kunnen zijn, behoren olifanten tot de meest intelligente en intuïtieve soorten in het dierenrijk.

olifant-redden-2

De dieren lijken erg op mensen. De beesten dragen hun hart op de mouw, en als iets hen dwars zit, is dat zeker duidelijk.

Dat was ook in 2015 het geval met een Indische olifant. Die olifant was namelijk 11 uur lang aan een stuk door aan het graven.

Omstanders vroegen zich af wat er precies aan de hand was, maar op het laatst werd het dan eindelijk duidelijk. De olifant was haar baby olifant aan het redden!

Die baby olifant was in een kuil verwikkeld geraakt en kwam er zelf niet meer uit. Haar moeder met het moederinstinct begon haar direct te helpen.

olifant-redden

Heel handig was dat niet, want door het graven, raakte de baby juist meer verwikkeld in de modder. Maar naar 11 uur lang graven, is de baby dan toch eindelijk bevrijd!

Daar is iedereen natuurlijk erg blij om, want het had ook zo anders kunnen aflopen. Ze waren er echt net op tijd bij!

Gelukkig genieten moeder en de baby nu weer samen van de natuur, maar zullen ze wel extra voorzichtig zijn!

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: You Should Know

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts