Oekraïense vrouw brengt traditionele ‘bloemenkronen’ terug om nationale trots te tonen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Overal ter wereld zijn veel culturen. Iedere cultuur heeft zijn eigen mooie eigenschappen. Het is prachtig om te zien hoe verschillende culturen zo erg kunnen verschillen van elkaar, maar ook overeen kunnen komen.

Voor een ieder zijn ontwikkeling zou het beter zijn om zich wat meer te verdiepen in een andere cultuur. Het begin is bij deze video!

bloemenkronen

De Slavische werkplaats heeft onlangs een bijzondere nieuwe serie portretten gemaakt met vrouwen en kinderen die traditionele Oekraïense hoofdtooien dragen. Deze tooien zijn gemaakt om een hulde te kunnen brengen aan hun vaderland en tegelijkertijd een boodschap van vrede, tederheid en kennis van de Oekraïense cultuur met de wereld te delen.

Deze bloemenkronen worden gedragen door jonge, ongehuwde vrouwen als teken van hun “zuiverheid” en geschiktheid voor het huwelijk. Op dit moment,  na de Oekraïense revolutie van 2014, worden de hoofdtooien in het dagelijks leven gedragen.

bloemenkronen-2

Deze bloemenkransen worden vandaag de dag nog gedragen om de nationale trots te symboliseren. In deze video’s zie je prachtige foto’s van jonge meisjes met deze hoofdtooien.

De kransen zijn van prachtige bloemen gemaakt en worden in een prachtige stijl weergeven. Enorm mooi om te zien! Er wordt op een florale manier terugkomen op oorlogen die we over de hele wereld voeren. Een speciale manier om twee werelden met elkaar te delen.

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts