Ouders winnen strijd van ambtenaar – nadat ze zoon een ‘Helse’ naam wilde geven


Het is altijd weer een spannende keuze wanneer er een babynaam moet worden uitgekozen. Je moet er zelf natuurlijk helemaal weg van zijn, maar je weet dat andere mensen er ook standaard wat van gaan vinden.

Of dat erg is? Nee, helemaal niet, als jij er maar weg van bent. Wel hebben sommige namen consequenties, zo ook de volgende…naam-registreren-1

Een echtpaar uit Derby heeft hun 4-maanden oude zoon wel een hele bijzondere naam gegeven, namelijk: Lucifer. Dit is een naam die niet in ieder land is toegestaan. Daarom heeft het echtpaar een strijd aan moeten gaan met de overheid, om de naam te laten goedkeuren.

naam-registreren

In eerst instantie wilde de gemeente de naam namelijk afkeuren. Lucifer is een bijzondere naam en wordt vaak geassocieerd met de duivel. Daarom wordt het ook niet door ieder land toegestaan om deze naam te gebruiken. Toch was het stel weg van de naam en dit is waarom. 

Het stel heeft gekozen voor de naam omdat Lucifer ook wel staat voor ‘lichtjes brenger’. Dit vinden zij een enorm mooie betekenis.

naam-registreren-4

Het echtpaar kijkt dus totaal anders naar de naam, in vergelijking tot andere mensen. Het is geen populaire naam en daarom wilden zij deze ook zo graag aan hun zoon geven.

Wij moesten gelijk denken aan namen zoals Hitler die ook niet waren toegestaan, vanwege het verleden. Misschien dat daar in de toekomst toch verandering in komt.

naam-registreren-3

Ze wilden weg van de standaarden en dat is hun aardig gelukt. Of veel mensen nu anders tegen de naam aan gaan kijken, durven we niet te zeggen. Maar als het stel gelukkig is, zijn wij dat ook voor hen! En we hopen dat Lucifer zijn naam later mooi zal vinden, want hij zal ongeacht wat veel vragen krijgen…

Wat denk jij hierover? Deel het op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts