Als een vreemde door de telefoon vraagt: “Kunt mij verstaan?” – hang dan snel op 😲😱


Politie: als een vreemde door de telefoon vraagt “Kunt mij verstaan?”, hang dan snel op – dit is waarom. Oplichters stellen de vraag, zodat ze je kunnen oplichten via jouw mobiele telefoon. Let dus goed op en trap hier niet in!

Voordat je verder leest:
‘Wij hebben de videobeelden van deze waarschuwing onderaan dit artikel geplaatst. Even scrollen en je kunt de beelden bekijken.
Wij waarderen jouw feedback. Laat na afloop van je horen in de reacties op Facebook en steun onze organisatie met een

 

 mobiele telefoon 2

Waardevolle inhoud:
Anno 2019 zit de mens meer op zijn of haar mobiele telefoon dan ooit. Wanneer je met het openbaar vervoer moet reizen zijn er maar heel weinig mensen die niet op hun telefoon zitten. Per coupé zijn dat er maximaal 1 of 2. Doordat iedereen zoveel met de telefoon bezig is verzinnen criminelen nieuwe methodes om makkelijk geld te verdienen. Er is een nieuwe manier van oplichting waar je nu makkelijk in kan trappen, maar na het zien van deze video niet meer. 

mobiele telefoon 1Informatie over het verhaal:
In deze video wordt er door de politie een nieuwe manier van oplichting uitgelegd en het gaat als volgt: Uw mobiele telefoon gaat af en u neemt op. Aan de andere kant van de lijn hoort u de vraag: “Kunt u mij horen?”. Veel mensen zeggen uit reactie gelijk volmondig “Ja”, maar dan ben je al de sjaak. De oplichters nemen het gesprek op en plakken het ‘Ja’ antwoord achter een hele andere vraag en vervolgens heb je een abonnement voor iets wat je helemaal niet wilt. Ga je hier niet mee akkoord, dan stappen de oplichters naar de rechter en heb je geen poot om op te staan. Word je dus gebeld door een onbekende, neem dan niet op of als je wel opneemt, let dan op met ‘Ja’ zeggen.

Deel deze beelden dan met jouw vrienden en familie op Facebook of WhatsApp. De videobeelden zijn afkomstig van: CBS News: bron | Afbeeldingen Autoriteit: bronbron

💡 Meer van Spectrum Magazine 💡
Video 1 | Video 2 | Video 3

[socialrocket]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts