Toeschouwers in tranen als militaire hond na drie jaar uit elkaar in de armen vliegt van soldatenbaasje


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Toeschouwers in tranen als militaire hond na drie jaar uit elkaar in de armen vliegt van soldatenbaasje” 

Soldaat Vance McFarland had een lange tijd gediend met een militaire hond aan zijn zijde, maar hij had geen flauw idee wat er met het dier was gebeurd toen hij zelf naar huis terugkeerde. Hij vroeg het zich jarenlang af, totdat hij op een dag een Facebook bericht kreeg dat hij weer herenigt zou worden. militaire-hond

De hond genaamd Ikar is een Tsjechische herder die een tactische opsporingshond was voor het vinden van explosieven. Die hondensoort wordt door militaire van over de hele wereld gebruikt vanwege hun sterke reukvermogen, atletische bouw en sterke loyaliteit. 

Vance McFarland heeft een lange tijd naast de hond gelopen en zo hebben ze een band opgebouwd. Samen hebben ze heel wat explosieven weten te ontmantelen en zo verschillende levens gered. 

Op een gegeven moment keerde ze samen terug naar de militaire basis in de Verenigde Staten, Fort Bragg. Maar lange tijd konden ze niet van elkaar genieten, want Ikar werd al snel weer teruggestuurd naar Afghanistan om zijn expertise. 

militaire-hond-2

Na een paar missies zat het avontuur in het leger erop voor Ikar en werd hij naar Mt. Hope Kennels gebracht, voordat hij bij een nieuw gezin zou worden geplaatst.

De opvang had verwacht dat ze Ikar en andere militaire honden ongeveer vijf weken zouden moeten huisvesten, maar dit werden uiteindelijk zeven maanden. De eigenaar van de kennel, Greg Meredith, had 150.000 dollar uitgegeven aan de huisvesting voor de honden, maar het geld was op en dus had hij hulp nodig. 

Op dat moment werden de honden overgedragen aan Mission K9 Rescue in Houston. Binnen die organisatie gingen ze op zoek naar de oude partners van de honden in de hoop dat zij ze wilde adopteren door de band die ze hadden. Dit bleek een schot in de roos te zijn en zo werden veel militaire, zoals Vance, herenigt met hun maatje.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: USA TODAY

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts