Middeleeuwse ‘wijnvensters’ van tijdens de pest maken een comeback tijdens het coronavirus


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

Leestijd – 2 minuten: “Middeleeuwse ‘wijnvensters’ van tijdens de pest maken een comeback tijdens het coronavirus”

In de tijd waarin we nu leven moeten we extra creatief zijn en meer letten op elkaars gezondheid.

Gelukkig maken restaurants en winkels het de mensen af en toe al wat makkelijker. Neem bijvoorbeeld Italië waarin ze nu weer het middeleeuwse wijnvenster weer terug brengen. middeleeuwse-wijnvensters

In de middeleeuwen werd het wijnvenster gebruikt om wijn te schenken aan mensen gedurende de uitbraak van de pest.

Nu kunnen deze een uitstekende optie zijn om te genieten van het drinken van wijn die restaurants in de straten van de Italiaanse stad Florence aanbieden.

Op deze manier gaan zij om met de aanhoudende COVID-19-pandemie, dit is ook te zien op de gefilmde beelden. Zo komen werknemers en bezoekers niet meer in contact met elkaar.

Dit is misschien een ongezellige optie, maar wel een optie om goed te overwegen. 

middeleeuwse-wijnvensters-2

Deze middeleeuwse wijn vensters zijn ontstaan tijdens de 17e-eeuwse epidemieën om Italianen te helpen zich een weg te banen door de pest.

Nu hebben zij gezorgd voor een comeback om gelato, koffie en sterke drank te serveren aan de klanten tijdens de uitbraak van het coronavirus. En zo gek is dat nog helemaal niet!

Op deze manier blijf je op afstand van mensen en raak je niet met hen in persoonlijk contact. Er zijn op dit moment 167 wijnvensters waarvan slechts 5 worden gebruikt. Daar kan dus zeker verandering in!

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Ruptly

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts