‘Menselijke muur’ van demonstranten beschermt Moslims zodat ze veilig kunnen bidden tijdens demonstraties


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Deze ‘menselijke muur’ van demonstranten beschermt moslims zodat ze veilig kunnen bidden tijdens demonstraties. 

Na de dood van George Floyd is het losgebroken. Mensen zijn klaar met racisme en dat moet de wereld uit. Op deze wereld leven we met mensen van verschillende religies en met mensen met verschillende huidskleuren en we moeten voor elkaar opkomen. 

Om hun onvrede te uiten over racisme en het buitensporige gebruik van geweld door de politie gingen mensen over de hele wereld de straat op om te protesteren.

Hier is duidelijk te zien hoe het in deze wereld hoort, maar we weten allemaal dat het zeker niet het geval is. Een groep moslims voelde zich geroepen om op te komen voor de zwarte gemeenschap. Moslims hebben bepaalde tijden waarop ze moeten bidden, maar dit wilde ze laten schieten om hun solidariteit te laten zien. Een fantastisch gebaar, maar het wordt nog mooier.


menselijke muur 1

De mensen die aan het protesteren waren, vonden dit zo fijn dat ze op het idee kwamen om de moslims te laten bidden. Met alle politie op straat was dit niet veilig, maar daar hadden ze met zijn allen een goed idee voor. De groep vormden een menselijke muur om de groep moslims heen, zodat zij in alle rust hun gebed konden doen. 

Het leven is zo kort en we moeten allemaal genieten en er het beste van maken. De mensen in deze video zijn het perfecte voorbeeld van hoe de wereld eruit hoort te zien. Je moet er voor elkaar zijn en het maakt niet uit welke afkomst je hebt of welke huidskleur je hebt.

We zijn allemaal gelijk en moeten elkaar helpen. Inmiddels zijn de protesten afgenomen, maar is het belangrijk dat we nog steeds nadenken over racisme en dat het moet verdwijnen.

Vond je dit ook zo’n prachtig gebaar? Deel het dan verder op Facebook/Whatsapp, als je gelooft dat wij allen in vrede zouden kunnen leven.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts