Vandaag nemen wij je mee naar de ‘meest gore’ en vervuilde rivier ter wereld


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Rivieren ze zijn overal ter wereld. De een mooier dan de ander en de een schoner dan de ander. Het ligt natuurlijk aan de ligging van het water. Sommige rivieren zijn te vinden tussen prachtige gebergte, terwijl de andere loopt door een druk bewoonde stad. In deze video zie je de meest vervuilde rivier ter wereld!

Misschien ken je hem wel: de Citarum-rivier op het eiland Java, Indonesië. Ook wel bekend als de meest vervuilde rivier ter wereld!

Maar liefst 35 miljoen mensen gaan ervan uit dat dit de meeste giftige rivier is door al het gestorte afval. In 2014 ging Seyi Rhodes naar het eiland om dit met eigen ogen te bewonderen. En wat daar werd gezien, was in 1 woord: bizar.

Overal in de rivier lag afval, er waren misschien hooguit enkele plekken waar geen plastic te zien was. De kleur van het water oogde donker en niet gezond… Het was ronduit vreselijk! meest vervuilde rivier ter wereld

Maar niet alleen in de rivier was er ontzettend veel afval aanwezig. Ook naast de rivier was er ontzettend veel afval te zien. Bergen met plastic en kleding wordt in hoopjes naast de rivier opgestapeld. Veel mensen wonen naast het water, maar dit kan niet gezond zijn.

Je ziet dat vooral jonge kinderen uitslag krijgen in hun gezicht van het vervuilde water en de leefomstandigheden.

Het water wordt een klein beetje gefilterd en naderhand wordt het gebruikt om te douchen, koken en soms zelfs te drinken. Dit kan niet gezond zijn voor een mens!

Wij mogen dus allemaal in onze handjes knijpen dat wij het zo goed hebben hier in Nederland.

Vind je het ook niet normaal hoever wij mensen het kunnen laten gaan? Deel dit dan op Facebook/Whatsapp met vrienden en familie!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts