Australische man beboet voor het redden van een walviskalf uit haaiennetten


Hij kreeg een boete achteraf bij de kust. Terecht of onterecht? Wij vinden het zeker onterecht! 

Walvissen zijn dieren die je niet zo snel in Nederland zal tegenkomen. Of niet zo snel? Gewoon helemaal niet.

Hier zie je hooguit wat zeehonden en daar blijft het wel bij. Het zijn zeldzame dieren en zo moeten ze ook behandeld worden.

Dat gebeurt alleen nog lang niet. Soms wordt er zelfs op de beesten gejaagd. Dat hoort natuurlijk  niet. Net zoals dat het niet hoort dat een walviskalf zich in een haaien net bevindt. Dat is het verhaal vanuit het volgende filmpje. 


man redt een walviskalf 3

De Australische Django redt een walviskalf uit een haaien net. Dit spreekt natuurlijk voor zich! Zo’n kleine walvis hoort natuurlijk helemaal niet in dat net.

Toch is Django aangehouden bij terugkeer bij de kust. Dit komt omdat hij die haaiennetten stuk heeft gemaakt en dat dat niet mocht.

Hij heeft het gedaan voor een goed doel en wij staan daar volledig achter. Dieren moeten niet gevangen zitten en al helemaal niet pasgeboren dieren die nog niet goed voor hun zelf kunnen zorgen.

Vond je het ook bizar? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts