Vader deelt levenslessen die hij heeft geleerd als ouder, nadat zijn zoon overleed.


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Als ouders is het je grootste nachtmerrie dat een van je kinderen komt te overlijden. Dit is een verlies dat bijna niet te bevatten is en het is daardoor erg lastig om erover heen te komen.

Richard Pringle overkwam het. In 2016 kwam zijn 3-jarige zoontje te overlijden.

levenslessen-vader-2

Zijn zoontje kwam plotseling te overlijden door een hersenbloeding die werd veroorzaakt door een zeldzame hersenaandoening waarmee hij werd geboren. De kans op bloedingen was 5 procent, maar helaas is het toch werkelijkheid geworden. 

Een jaar later is Richard nog steeds iedere dag bezig met het verlies van zijn zoon en hij houdt hij zich bezig met het koesteren van zijn andere twee kinderen. Door het vele nadenken heeft hij veel verschillende inzichten gekregen.

Door dit verschrikkelijke verlies is hij achter belangrijke levenslessen gekomen en daar heeft hij een lijst van gemaakt. Hij heeft de lijst geschreven om anderen te helpen met het beseffen wat er allemaal belangrijk is in het leven. 

levenslessen-vader-1

Een van de belangrijkste punten die hij wilt maken is dat ouders moeten stoppen met lastig doen en te beginnen met alles te waarderen, ook al gaat het om hele kleine dingen.

De schoonheid zit in de eenvoud, maar vaak laten we deze dingen onopgemerkt aan ons voorbij gaan. 

Het eerste punt op zijn lijst is dat je al ouder het nooit te druk hebt en nooit genoeg kusjes kan krijgen. Hij stelt voor dat als je kind aandacht wilt, je hem of haar dat geeft. Stop met wat je aan het doen bent en begin met spelen, al is het maar voor een minuut. 

De levenslessen van Richard komen erg hard aan en dat komt vooral omdat hij al een kind heeft verloren en dus precies weet hoe het is. Lees vooral de overige lessen en wij weten zeker dat deze erg goed binnen komen.

Het spraakmakende filmpje hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts