Mierenleger bouwt ‘levende’ mierenbrug om wespennest binnen te vallen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Mierenleger bouwt ‘levende’ mierenbrug om wespennest binnen te vallen”

In 2018 maakte een elektronica-ingenieur uit Brazilië indrukwekkende beelden van mieren die een levende hangende brug hadden gemaakt om een wespennest te overvallen. 

Francisco Boni postte de video op twitter om de aanval van de legioensmieren met de rest van de wereld te delen.

Deze mierensoort staat bekend om zijn agressieve roofzuchtige roepen die beroemd zijn omdat ze letterlijk allerlei soorten gebieden veroveren en eigenlijk geen angst kennen.

levende-mierenbrug-2

In het geval van de video is een wespennest de dupe van de aanval en dat doen ze op een hele originele manier. Francisco vulde de video aan op twitter met allerlei informatie over de aanval. 

Als dit soort aanvallen plaatsvinden dan vluchten de wespen meestal en gaan de mieren niet weg voordat ze de honingraat helemaal hebben geplunderd.

In nest liggen vaak enorm veel larven en eieren en ook nog een paar volwassen wespen die er niet in geslaagd zijn om te ontsnappen. 

De reden waarom de mieren de brug lieten bouwen is zeer waarschijnlijk omdat ze niet in staat zijn om iets ondersteboven te dragen. Daarnaast speelt zwaartekracht natuurlijk ook een hele belangrijke rol.

levende-mierenbrug

Het is heel bizar om te zien hoe creatief mieren zijn. Het zijn een van de kleinste dieren, maar ze beschikken over een grote intelligentie en kracht en weten dit optimaal te benutten. 

Wij zijn benieuwd hoeveel mieren uiteindelijk hebben meegedaan aan deze enorme invasie. Het zijn er zoveel dat het onmogelijk is om te tellen. Wij mensen zijn vaak erg egoïstisch en kunnen nog heel veel van de mieren leren.

Zij bewijzen in deze 1-minuut durende video dat ze echte teamspelers zijn en daardoor heel veel voor elkaar krijgen.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: ViralHog

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts