Na 8 jaar te hebben geleefd in een kooi, gaat het hek open en raakt leeuw voor het eerst gras aan


Het is ondertussen wel algemeen bekend dat niet ieder dier het leven heeft waar zij recht op hebben. Soms leven zij in gevangenschap of worden zij mishandeld of verwaarloosd.

Dit is natuurlijk niet het leven dat zij verdienen en daarom proberen sommige mensen hier dan ook wat aan te veranderen. Zo zie je dat ook in de volgende video! 

Tarzan en Tayna zitten al meer dan 8 jaar in een kooi. De twee hebben zo’n sterke band opgebouwd in al die jaren gevangenschap. De leeuw en tijger leven in deze kooi omdat zij hebben gewoond op een circus.


leeuw-in-een-kooi-2

Tarzan en Tayna waren dus helaas circusdieren. ADI is de reddingsgroep die Tarzan en Tayna hebben gered en nog 6 andere tijgers.

Het circus bevindt zich in Guatemala en hier zijn niet de beste leefomstandigheden voor de dieren. Tarzan en Tayna leven helaas vanaf hun geboorte al in dit circus. 

Maar gelukkig was daar ADI en redde de beesten. Er werd hun verteld dat Tarzan in een gevecht raakte met een andere tijger, maar dat Tayna het voor hem opnam.

leeuw-in-een-kooi

Hieruit is te zien dat die twee zo onwijs veel met elkaar hebben meegemaakt en onwijs veel trauma’s hebben opgelopen.

Nu zijn Tarzan en Tayna gebracht naar een plek waar zij genoeg ruimte hebben en alsnog samen kunnen leven.

Die twee willen nooit meer uit elkaar en dat zal ook zeker niet gebeuren! Na verschillende check-ups en dokter bezoekjes kunnen de beesten eindelijk leven hoe het hoort.

Bekijk de onderstaande beelden en deel het na afloop op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts