Maak kennis met Blaze, de eerste zwart-wit gekleurde Labrador Retriever


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Wanneer we kijken naar honden van een bepaalde soort zijn ze soms niet uit elkaar te houden. Waarschijnlijk zullen de baasjes hun eigen hond wel herkennen, maar voor buitenstaanders zien ze er allemaal hetzelfde uit.unieke-labrador-retriever

Daarom is het leuk als er honden zijn die er heel anders uitzien dan hun soortgenoten. Dit is het geval bij de unieke Labrador Retriever, Blaze.

Blaze werd geboren als alle andere honden in zijn nestje. Hij was een doodnormale zwarte kruising tussen een labrador en een golden retriever en dat is het grootste gedeelte van zijn leven zo geweest. Iets meer dan een jaar geleden begon Blaze ineens allerlei witte vlekken te krijgen over zijn hele lichaam, waardoor hij er nu heel anders uit ziet. 

In eerste instantie snapte het baasje van Blaze, Santeri, er helemaal niets van en ging dus langs bij een deskundige. Toen bleek dat Blaze last had van vitiligo, dit is een aandoening waardoor er pigmentafwijkingen ontstaan.

unieke-labrador-retriever-2

Blaze lijkt nu een hele andere hond, maar volgens zijn baasje heeft hij daar zelf helemaal geen last van en zit hij nog steeds vol met energie en is hij nog net zo speels als dat hij was. 

Het baasje van Blaze zat in een groep met allerlei honden liefhebbers en daarin deelde ze een foto van haar hond. Iedereen in de groep was dolenthousiast toen ze Blaze voorbij zagen komen en toen kwam Santeri op het idee om een eigen Instagram-pagina van Blaze te starten. 

Inmiddels heeft die pagina al meer dan 11.000 volgers die kunnen genieten van de schoonheid van de 10-jarige hond. Het is een prachtige hond en Santeri weet ook heel goed hoe ze moet fotograferen, want de foto’s van haar hond zijn wonderschoon. 

Beeld Autoriteit: Instagram | Meer van Spectrum Magazine: Video 1 | Video 2 | Video 3

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts