Kunstenaar verandert gewone stenen in schattige dieren die in je handpalm passen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuut: “Kunstenaar verandert gewone stenen in schattige dieren die in je handpalm passen”

Er zijn heel veel verschillende vormen van kunst en vaak zijn de meest eenvoudige werken het mooist. Het hoeft niet allemaal heel groot en indrukwekkend te zijn, want een klein kunstwerk kan enorm veel indruk maken.

De Japanse kunstenaar Akie Nakata verandert stenen en rotsen in hele mooie schilderijen van dieren. De stenen zijn vaak niet heel groot en passen perfect in de handpalm. Akie gaat op zoek naar de stenen en als ze dan goed kijkt naar de vorm, bedenkt ze in wat voor dier ze de steen gaat veranderen.kunst-op-stenen-2

Sinds haar jeugd is Akie helemaal weg van het verzamelen van stenen en daar is ze nooit mee gestopt. 

In 2011 kwam ze tijdens een wandeling langs een rivieroever een bepaalde steen tegen die heel erg op een konijn leek. Ze kwam toen op het idee om de steen te gaan beschilderen, zodat het echt een konijn zou worden.

Dit vond ze zo leuk om te doen dat ze hier een nieuwe passie van heeft gemaakt. 

Akie ziet stenen echt als een individu en vindt dat ze hun eigen bedoelingen hebben. Natuurlijk kan iedereen op zoek gaan naar stenen om deze te gaan beschilderen, maar wat Akie doet gaat echt vele malen verder. Iedere steen wordt omgetoverd in een levensecht dier.

kunst-op-stenen

Inmiddels heeft ze bijna ieder dier wel eens gemaakt, van honden tot katten, muizen en uilen. Ieder proces werkt hetzelfde, namelijk ze overweegt eerst welk dier ze gaat maken.

Dan kijkt ze hoe ze de ruggengraat gaat positioneren en vervolgens schildert ze zorgvuldig de oppervlakken met acrylverf. Als laatste schildert ze de ogen en als dat is gebeurd dan is het dier klaar. 

De ongelooflijk mooie kunstwerken post ze iedere keer weer op haar Instagram en laat ze al haar volgers weer verbaasd achter.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Relax Girl

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts