10-jarige jongen zamelt geld in om meer dan 250 kogelvrije vesten voor K9-politiehonden te kopen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

leestijd – 1 minuut: “10-jarige jongen zamelt geld in om meer dan 250 kogelvrije vesten voor politiehonden te kopen”

De 10-jarige Brady Snakovsky is ASPCA kind van het jaar 2019 geworden, omdat hij meer dan 250 kogelvrije vesten heeft geregeld voor honden in de K9-eenheden. 

Brady uit Cleveland keek in 2017 samen met zijn moeder naar een programma op televisie. In het programma was een eenheid van de politie te zien die opereerde met politiehonden. De agenten hadden allemaal een kogelvrij vest aan, maar de hond niet en dat vond Brady raar.kogelvrije-vesten-voor-politiehonden

Dit bracht hem op het idee om een stichting op te richten. Hij liet niets aan het toeval over en een paar weken daarna was Brady’s K9-fund een feit en kon hij binnen een korte tijd een groot verschil maken. 

Via zijn stichting heeft hij maar liefst 257 honden in 23 verschillende staten van een kogelvrij vest voorzien. Onder deze honden zitten er ook een paar die zijn uitgezonden naar Afghanistan. 

De moeder van Brady, Leah Tornabene, vindt het allemaal nog steeds een beetje onwerkelijk. Ze was samen met haar zoontje aan het kijken naar het programma en zij merkte niet eens op dat er een probleem was voor de honden. Het is natuurlijk heel bizar dat een 8-jarig jongetje een probleem ziet en het ook nog eens zelfstandig weet op te lossen. 

kogelvrije-vesten-voor-politiehonden-2

Brady startte een inzamelingsactie op GoFundMe en kreeg al snel een paar donaties. Van dit geld kocht hij zijn eerste vier vesten, maar dit genereerde niet genoeg voor hem. Daarom startte hij een non-profit organisatie waar hij echt een verschil mee heeft kunnen maken.

De politiediensten met K9-eenheden zijn volledig afhankelijk van donaties en dat weten de meeste mensen niet. Toen dat op een gegeven moment duidelijk werd, begonnen steeds meer mensen te doneren. 

Wat een fantastisch gebaar van Brady en hij weet op deze manier de wereld op hele jonge leeftijd een stukje beter te maken. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: ASPCA

Meer Spectrum Magazine:  Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts