“Yikes!” In dit leeuwenpark kun je ‘knuffelen en kussen’ met leeuwen


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Als je een erge fan bent van leeuwen dan is dit safaripark echt een bezoekje waard voor jou en je familie. 

In het Taigan Safaripark kunnen toeristen genieten van een persoonlijke ontmoeting met een leeuw. Het is te zien dat mensen rondrijden in een soort toeristenbus door de leeuwen.

Op een gegeven moment springt er zelfs een leeuw in de wagen en klimt door alle toeristen heen naar de achterbank. In eerste instantie denk iedereen dat ze opgegeten gaan worden, maar dit is niet het geval. De eigenaar van het park is meneer Zubkov en hij moedigt de leeuwen juist aan om in de bus te springen, omdat het zorgt voor een unieke belevenis voor de bezoekers. 

De leeuwen in het park staan er om bekend dat ze erg vriendelijk zijn tegen mensen en dat er daardoor nauwelijks gevaar schuilt bij het knuffelen met de leeuwen. In het park zijn meer dan 50 leeuwen aanwezig en daarmee is het het grootste safaripark van Europa. Naast de leeuwen zijn er ook meer dan 1500 andere dieren.  knuffelen met leeuwen 1

Een van de redenen achter het park is dat meneer Zubkov mensen wilt ontmoedigen om te jagen op deze dieren, omdat ze met uitsterven worden bedreigd. 

Er zijn niet alleen maar positieve reacties over het park, ze krijgen namelijk ook heel veel kritiek. Een van de dingen die mensen zeggen is dat deze dieren niet in gevangenschap horen te leven, maar juist in het wild. En dat op deze manier het bijzondere van de dieren weggaat, omdat ze puur en alleen als handelswaar worden gebruikt. Er valt natuurlijk alles voor te zeggen, maar het belangrijkste is dat je er zelf een mening over vormt

Wij bekijken deze beelden vanaf twee kanten. Deze prachtige dieren horen in de natuur te leven, maar kunnen er niet overleven, omdat ze afhankelijk zijn geworden en niet geleerd hebben om te jagen. Aan de andere kant worden ze met respect behandeld door de verzorgers.

Wat denk jij hierover?

Laat van je horen op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts