Deze prachtige kleurrijke vogel is eigenlijk een koningsgier en is nog mooier bij het spreiden van de vleugels


Overal ter wereld zijn er verschillende soorten vogels. Niet in ieder land of op iedere plek komt dezelfde vogelsoort terug. Zo heb je in Nederland best wel standaard vogels, maar kan je in de andere landen weer meer excotische vogelsoorten vinden.

In deze video zie je de koningsgier. Een vogelsoort die onwijs kleurrijk is en niet vaak te zien is. Voor ons was het eigenlijk ook de eerste keer dat wij deze vogel zagen.

kleurrijke-vogel-2

De koningsgier is een onwijs mooie vogel. Hij is enorm! Hij valt een beetje te vergelijken met een adelaar, alleen is de koningsgier erg kleurrijk. Met zijn grote vleugels, vliegt hij over prachtige gebieden. Hij is vooral te zien in de Mayan jungle en dat maakt het nog specialer!

Deze vogel heeft de mogelijkheid om uren in de lucht rond te vliegen. Ze kunnen veel kilometers afleggen tijdens hun zoektocht naar eten. Mensen geloven dat deze vogel afkomstig is van goden, omdat hij vliegt tussen hemel en aarde. Dat is een mooie gedachte om aan te houden!

kleurrijke-vogel

De vogels hebben een unieke roze/oranje kleur. De kleuren lopen perfect in elkaar over en staan prachtig. Hun poten en onderkant van hun buik zijn wit, waarop hun rug weer zwarte veren heeft. Het is dus echt een bijzondere combinatie.

In deze video zie en hoor je nog meer weetjes over deze bijzondere vogelsoort. Vooral zie je mooie beelden van het beest in actie. Wanneer hij op zoek is naar voedsel, vliegt of zelfs even rust neemt. De vogel is vaak te zien in grote groepen en zal je niet zo snel alleen spotten.

Vind je dit ook zo’n prachtige vogel? Deel het dan met jouw vogelliefhebbers op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts