Indrukwekkend: Man voedt Hyacinthara’s papegaaien op van ei tot de eerste ‘vrije vlucht’


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om een hyacinthara op te voeden? Dan moet je zeker deze video kijken. 

Een hyacinthara opvoeden is niet voor ieder mens weggelegd. De voornaamste reden is natuurlijk dat een papegaai is en niet een baby.

Vanaf de geboorte zijn ze wel op te voeden, maar het is voor de mens lastig om eieren uit te broeden. Gelukkig is dat met techniek wel redelijk goed te doen.

Met warmtelampen is de warmte van het broeden van de moeder goed na te bootsen. Het is een heel bijzonder proces waardoor je je echt verbonden voelt met de vogel en eigenlijk een echt moedergevoel creëert.  Hyacinthara opvoeden 2

In deze video zien we beelden van een man die besloot om een Hyacinthara op te voeden.

De man uit Indonesië kreeg het ei en besloot om het uit te laten komen en het beestje op te voeden tot hij zelfstandig kon vliegen. Dit hele proces heeft hij gefilmd en het eindresultaat is verbluffend. Het begint met het uitkomen van het ei, wat er al heel bijzonder uit ziet.

Daarnaast is het heel leuk om de vogel steeds groter te zien worden. Ook is het heel mooi dat de Hyacinthara heel wit en kaal uit het ei komt en uiteindelijk hele mooie paarse veren krijgt. 

Vond je dit ook zo mooi om te zien? Deel het filmpje dan na afloop op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″][scriptless]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts