Leeuwin ziet een hulpeloze vos en beschermt hem tegen mannetjesleeuw


[irp] Voordat je verder gaat: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd.
Mocht u toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

Een groep toeristen bracht een bezoekje aan het Central Kalahari Game Reserve in Botswana toen ze ineens een groep leeuwen tegen kwamen.

De groep bestond uit twee leeuwinnen, waarvan één een moeder was met drie welpjes en een mannetjes leeuw.

Plotseling hoorde de groep toeristen een noodkreet en zagen ze een gewonde vos op de grond liggen die werd omringd door de groep leeuwen. Een van de toeristen was Graham Dyer en hij maakte een geweldige fotoreportage van deze wilde dieren.


hulpeloze-vos-2

In het begin probeert een van de leeuwinnen de hulpeloze vos te vangen en verwond ze hem bij deze actie. De mannelijke leeuw wilde wel wat eten, maar had geen zin om gebeten te worden en hield afstand. De moeder leeuw en haar welpen zijn erg nieuwsgierig naar de vos en komen steeds dichterbij.

Op een gegeven moment besluit de moeder leeuw de vos te beschermen in plaats van aan te vallen, de reden van dit is nog steeds onbekend. Een van de theorieën kan zijn dat ze het zielig vond voor de vos, omdat hij erg leek op een van haar welpjes. 

Wanneer het mannetje na een tijdje te dichtbij komt, brult de moeder leeuw erg hard naar hem, zodat hij meer afstand neemt. Dan gaat ze naast de vos liggen om hem nog meer te beschermen. Uiteindelijk had het mannetje geen interesse meer in de vos en liep hij weg. 

hulpeloze-vos

De troep verlaat dan de vos en gaat verder op zoek naar eten. Ze laten de vos alleen achter en die zal er vast en zeker helemaal niets van begrijpen. 

In eerste instantie dachten de mensen dat hij zijn rug had gebroken, maar uiteindelijk bleek het mee te vallen en was de vos in staat om op eigen kracht weg te lopen. Door dit soort momenten besef je weer hoe mooi de natuur kan zijn.

Vond je dit ook zulke merkwaardige beelden? Deel het dan na afloop op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts