Breng huishoudkunde terug in scholen want veel kinderen hebben tekort aan basisvaardigheden. 


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Terug in de tijd was het doodnormaal om les te krijgen in huishoudkunde. Er waren zelfs aparte scholen voor. De meisjes gingen naar een huishoudkunde school en de jongens naar een werk school. Zo leerde de dames alle benodigdheden voor het leven en konden zij thuis voor de man zorgen.

In deze video zie je hoe een man dit vak weer wil terugbrengen op de scholen in deze huidige tijd. 

Hugh Acheson is de oprichter van de Seed Life Skills stichting. Met deze stichting wil hij het weer op de kaart brengen om scholen lessen in huishoudkunde te geven. In deze tijd komt hij er steeds meer achter dat het kinderen aan kennis ontbreekt hoe zij een huishouden moeten runnen.

Er is bewezen dat kinderen steeds minder in het huishouden doen en dat vooral hun ouders/verzorgers die taak op zich nemen. Hoewel dat op zich niets verkeerds is, is het wel belangrijk dat ook deze kinderen voor zichzelf leren zorgen. Door middel deze lessen terug te brengen op de scholen, moet dit lukken. 

huishoudkunde 2a

Het is bijvoorbeeld bewezen dat veel kinderen niet kunnen koken. Door middel van de inzet van dit soort lessen zal hiervoor worden gezorgd. Hugh is zelf ook een chef en vindt het daarom belangrijk dat dit onder de radar wordt gebracht. Verder is hij blij dat scholen er positief op reageren.

Samen bouw je naar de toekomst en daar moet de verandering in plaatsvinden. Met de Seed Life Skills stichting moet die stap zeker gezet kunnen worden. Kinderen zullen meer op de hoogte worden gebracht van de alledaagse bezigheden en zullen uiteindelijk beter voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

Wij zouden graag jouw mening willen weten hierover. Deel het op Facebook/Whatsapp met vrienden en familie.

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts