Visser ziet hongerige zeearend naar zijn boot zwemmen en ‘helpt hem een ​​handje’


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Wanneer je een visser bent verwacht je het om vissen binnen te halen, het laatste wat je verwacht de vangen is een gigantische hongerige zeearend. 

Don Dunbar doet niets liever dan vissen in zijn vrije tijd. Als hij een paar dagen vrij is, pakt hij vaak de boot en gaat hij lekker in alle rust zitten vissen.

Op 7 september 2014 was hij aan het vissen voor de kust van Nanoose Bay op Vancouver Island, toen hij plotseling een Amerikaanse zeearend in nood naar zijn boot zag zwemmen. 

Als je een vogel ziet zwemmen dan weet je al dat er iets niet klopt en daarom gingen alle alarmbellen af bij Don. Hij legde zijn hengel weg en pakte het schepnet, zodat hij de arend makkelijk uit het water kon scheppen. 

Het is niet duidelijk hoelang de arend al aan het dobberen was voordat Don hem op de boot haalde, maar het was wel heel duidelijk dat de arend helemaal uitgeput was en niets meer kon doen. Ook waren zijn vleugels helemaal doordrenkt met water. Na een paar minuten probeerde de vogel weg te vliegen, maar zijn vleugels waren veel te zwaar en hij veel te zwak, waardoor dit niet lukte. 


hongerige zeearend

Don ging met zijn boot terug naar de kust en daar bracht hij de adelaar over aan WildLife Rescue. Bij de organisatie stelde ze vast arend zwaar ondervoed was en last had van een infectie.

De organisatie lapte de vogel weer op en bracht hem naar een speciaal toevluchtsoord waar de arend opnieuw leert jagen en zwemmen om hem vervolgens weer vrij te laten in het wild. De zeearend was nog redelijk jong en de gemiddelde levensduur van de Amerikaanse zeearend is 25 tot 40 jaar.

Vond je de reddingsactie ook zo fijn om te zien? deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts