Otter springt op een boot en ontsnapt op het nippertje van een hongerige orka


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Sommige dieren kunnen goed met elkaar overweg, maar sommige toch ook niet. In het wild is dat veel voorkomend en totaal niet raars. Dieren willen graag hun territorium afbakenen en als een ander dier daar dan in terecht komt, geven zij maar al te graag hun grenzen aan.

Dat is ook zeker het geval in de volgende video. hongerige-orka-2

Er zijn bijzondere beelden vastgelegd, op zondag 26 juli, in Halibut Cove, Alaska. Een otter werd daar namelijk achtervolgd door een hongerige orka. De orka bleef de otter onwijs lang achterna zitten.

De otter was het daar niet mee eens en ging op zoek naar een veilige plek. Hij sprong op de boot van John Dornelas, hier zocht hij naar een veilige plek. Dat is logisch ook, want kort daarna volgt de orka het beest.

De orka blijft rondjes zwemmen om de boot totdat de otter het water weer in komt. Dat doet het beest ook na een tijd, maar hij komt er al snel achter dat dat de verkeerde keuze is. 

hongerige-orka

De hongerige orka kwam namelijk al maar weer al te snel achter de otter aan. Daardoor besloot de otter weer op de boot van John te springen. John besloot daarom het beestje te helpen en vaarde met hem een stuk weg.

Hierdoor kreeg de otter de mogelijkheid om zelf het water weer veilig in te gaan. Gelukkig heeft de orka het daarbij gelaten en heeft hij de otter verder met rust gelaten. Het was een kat-en-muis spel dat uiteindelijk is gewonnen door de otter. Zo zie je maar weer, de aanhouder wint niet altijd.

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts