5-jarig wonderkind met hersenaandoening zet eerste stapjes ondanks prognose dat hij nooit zou kunnen lopen


De meeste mensen staan er niet bij stil wat voor voorrecht het is om gezond te zijn. Bepaalde dingen, zoals lopen, zijn voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld, maar er zijn ook veel mensen waarvoor het onmogelijk is of een hele grote uitdaging. 

Hier zien we het hartverwarmende moment dat een 5-jarige jongen met een niet gediagnosticeerde aandoening zijn eerst onafhankelijke stappen zet.

Camden Hanson uit Westbrook in de Verenigde Staten heeft progressieve cerebellaire atrofie/ataxie en gebruik normaalgesproken een looptrainer of krukken om zich te kunnen verplaatsen. 

Deze mijlpaal kon natuurlijk niet zomaar aan iedereen neus voorbij gaan en daarom besloot de trotse moeder, Mandy Hanson, het ongelooflijke moment te filmen en het te delen op social media.


hersenaandoening-2

In een interview vertelde ze dat alles wat Camden bereikt, gevierd wordt. Het maakt niet uit of het om een kleine overwinning gaat of om een grote, want er wordt geen overwinning behaald zonder een feestje.

Ze vertelt daarbij dat het zelfstandig lopen de grootste overwinning tot nu toe is.

In het begin hadden ze verwacht dat hij nooit zelfstandig zou kunnen lopen en als we dit nu zien is het in één woord: fantastisch!

De doelen die Camden elke keer haalt komen niet zomaar aanwaaien en hij moet er ontzettend hard zijn best voor doen. Hij heeft maar liefst 10 therapieën per week.

hersenaandoening

Camden zijn grootste hobby’s zijn: zich verkleden als superheld en spelen met auto’s. In die zin heeft hij dezelfde hobby’s als ieder ander kind van 5 jaar oud.  

We leven nu in hele vervelende tijden en daarom brengen dit soort berichten een lach op iedereen zijn gezicht. Wij hopen dat Camden grote stappen blijft maken en dat hij op deze weg doorgaat.

Bekijk de beelden hieronder en deel het na afloop op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts