Maak kennis met ‘haarloze cavia’s – Ze zien eruit als kleine baby-nijlpaarden


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Op aarde zijn er heel veel verschillende soorten dieren. Sommige zien er heel erg mooi uit, maar er zijn ook dieren die eigenlijk heel lelijk zijn, maar daardoor juist ook weer een hele schattige look hebben. haarloze cavia's

Deze beelden van de haarloze cavia’s verschenen een paar jaar geleden op internet en mensen reageerden er massaal op. Bijna iedereen kwam tot de conclusie dat ze niet op cavia’s leken, maar op baby nijlpaardjes. En de grote vraag kwam opspelen: hoe komt het dat deze cavia’s geen haar hebben?

Een eerste mogelijkheid waar veel mensen aan denken is dat de dieren geschoren zijn. Dit is absoluut niet waar. Als je goed naar de dieren kijkt, kun je zien dat het bijna onmogelijk is om de cavia’s op deze manier te scheren.

Daarnaast zou het scheren slechte gevolgen met zich mee kunnen brengen en is dus geen optie. 

In het Engels worden cavia’s, guinea pigs, genoemd. Dit specifieke ras heeft daarom de naam: Skinny pigs, gekregen.

Deze dieren zijn niet volledig kaal, maar het grootste gedeelte van hun is wel haarloos. Op de snuit en poten is wel degelijk haar te vinden, maar niet zoveel. 

haarloze cavia's 2

Dit ras komt voor uit genetische mutatie die voor het eerst werd gedaan in 1978. Deze soort is een kruising tussen een behaarde cavia en een haarloze soort uit het laboratorium.

Mensen denken dat het niet gaat om een geplande kruising, maar dat het helemaal spontaan gebeurde. 

In 1982 werden kleine cavia’s van deze soort naar Charles River Laboratories gestuurd in Verenigde Staten, daar werden ze verder gefokt.

Naast het feit dat deze cavia’s erg schattige huisdieren zijn, worden ze ook gebruikt voor dermatologische onderzoeken.

Beeldbewijs credits: YouTube | Gerelateerde videos: Video 1 | Video 2 | Video 3

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts