Moeder natuur op haar best: Maak kennis met ‘s werelds grootste bloem!


Dit is de grootste bloem op aarde en hij ziet er prachtig uit, maar stinkt enorm en dus kun je misschien beter op afstand blijven. De grootste bloem op aarde is de Rafflesia.

De bloem is rood met witte stippen en heeft een gigantisch formaat. Er zit een groot nadeel aan de plant en dat is dat hij enorm stinkt.

De geur wordt omschreven als de geur van rottend vlees. Wanneer je de bloem ziet zou je niet verwachten dat hij echt is, maar toch kun je hem vinden in Azië.

De bloem bestaat bijna alleen uit bladeren en heeft dus geen stengel. De diameter is ongeveer 1 meter. Door zijn grote omvang heeft hij ook een aardig gewicht, namelijk 10 kilogram.  grootste bloem op aarde 1

In deze video zien we de grootste bloem op aarde, de Rafflesia. In de video vertelt de man wat voor bloem het is, waar je hem kunt vinden en nog veel meer.

Zo vertelt hij dat de je de Rafflesia kunt vinden in de regenwouden in Maleisië of de regenwouden in Indonesië. 

De bloem is het beeldkenmerk geworden van het eiland Sabah. De bloem bloeit echter maar 7 dagen en daarom is de kans dat je er eentje in bloei tegenkomt erg klein.

Er is ook niet een specifieke tijd waarin ze bloeien dus het is erg bijzonder als je er in het echt eentje kan zien.

Vond je deze beelden ook merkwaardig? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″][scriptless]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts