Elk jaar maken kunstenaars in Japan gigantische sculpturen van overgebleven rijststro


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

De Nederlandse keuken bestaat vooral uit gerechten met aardappelen, maar in de Aziatische keuken wordt alles met rijst gegeten.

In landen als Japan wordt daarom enorm veel rijst verbouwd en dat gaat lang niet allemaal op.

In de herfst wordt de rijst in Japan geoogst. Bij het oogsten blijft er een enorme hoeveelheid rijststro, wara, over en de boeren zorgen ervoor dat dit goed gebruikt wordt.

gigantische-sculpturen-van-rijststro

De rijststro is erg vruchtbaar en kan daarom op vele manieren worden gebruikt, zoals bij het voeren van vee, het verbeteren van de bodem.

De mensen in Japan doen niet aan verspillen en dat wordt met de rijstoogst goed duidelijk. 

In de provincie Niigata is de rijst een van de voornaamste inkomstenbronnen en daarom wordt de jaarlijkse oogst op een hele bijzondere manier gevierd.

Hier gaan ze enorm creatief om met de overgebleven rijstschillen. Ze gebruiken deze rijstschillen namelijk door het organiseren van een jaarlijks evenement genaamd “Wara Art Festival”.

Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 2008 en op dit evenement worden gigantische sculpturen tentoongesteld die worden gemaakt met de overgebleven rijstschillen. De tentoonstelling vindt plaats in Uwasekigata Park. 

gigantische-sculpturen-van-rijststro-2

Alle sculpturen worden volledig met de hand gemaakt. Om te beginnen maken ze met hout balken een soort frame dat de ruggengraat van het bouwwerk vormt.

Vervolgens bedekken ze het frame met stro en komt het er fantastisch uit te zien. Het is een hele opgave om zo een creatie te maken, want ze zijn er ongeveer een week mee bezig.

Het evenement is een fantastisch initiatief, omdat er op deze manier niet onnodig goederen worden verspilt en daarbij levert het ook nog eens extra inkomsten op door de toeristen die op het evenement afkomen. 

Beeldbewijs credits: Rumble Viral | Gerelateerde videos: Video 1 | Video 2 | Video 3

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts