Gigantische ijsberg verplettert bijna twee klimmende mannen 😲😰


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Het filmpje van de gigantische ijsberg staat hieronder:

Gigantische ijsberg verplettert bijna twee klimmende mannen – (leestijd – 1 minuutje)

Bij het beklimmen van een gigantische ijsberg schuilen veel gevaren, gelukkig gaat het in de meeste gevallen goed, maar als het fout gaat is je leven direct in gevaar. 

Ontdekkingsreizigers Mike Horn en Fred Roux maken deel uit van een team die rond Svalbard, een archipel in de poolcirkel tussen het vasteland van Noorwegen en de Noordpool, zeilen.

Het is goed te zien hoe de mannen met hun boot naar de ijsberg varen en beginnen met hun klim met behulp van ijspriemen en laarzen met stijgijzers.

gigantische-ijsberg-4
© ViralHog / gigantische ijsberg

Op het moment dat hun boot begint weg te trekken, begint de ijsberg op een langzaam tempo te kantelen, waardoor de heren richting het water worden geduwd. Mike en Fred realiseerden zich direct wat er aan de hand was en ze begonnen sneller te klimmen om zichzelf te redden van het enorm koude water. 

gigantische-ijsberg-3
© ViralHog / gigantische ijsberg

Helaas lukte dit niet en klapt de ijsberg om, hierdoor belandden de mannen in water met een temperatuur van min twee graden. Godzijdank worden ze allebei door een golf van de ijsberg weggedreven en dit zorgt ervoor dat ze niet worden verpletterd onder het enorme gewicht van het blok ijs.

gigantische-ijsberg-2
© ViralHog / gigantische ijsberg

Het is duidelijk te horen dat de mensen op de boot zich helemaal de pletter schrikken. De camera werd meteen uitgeschakeld en de mannen werden gered. 

De 54-jarige Mike Horn is inmiddels al voor ruim 30 jaar een professionele ontdekkingsreiziger en avonturier en heeft daarom al veel dingen meegemaakt. Toch is dit een van de spannendste momenten in zijn hele leven. Mede door zijn ervaringen heeft hij deze gebeurtenis kunnen overleven. 

gigantische-ijsberg-1
© ViralHog / gigantische ijsberg

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het heel belangrijk dat je altijd goede voorbereidingen treft. In dit geval hadden ze al droge kleding bij en opwarm dekens. Anders hadden ze onderkoelt kunnen raken.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: ViralHog / gigantische ijsberg

Laat Je Verrassen: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts