Oei…Slecht nieuws voor de rokers onder ons 😲😱Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

 

Oei…Slecht nieuws voor de rokers onder ons. Omdat roken slecht is voor de gezondheid willen overheden de accijnzen gaan verhogen, waardoor het steeds duurder wordt om te roken. 

 

Tip van onze Spectrum Team: ‘Wij hebben de videobeelden van dit ‘gezondheid’ nieuws onderaan dit artikel geplaatst. Even scrollen en je kunt de beelden bekijken en delen met je vrienden. Graag horen wij ook jouw mening na afloop.’

gezondheid 1

Dat roken slecht voor je is dat weet iedereen. De laatste jaren worden er steeds meer maatregelen genomen om het roken tegen te gaan.

Zo mocht je vroeger overal waar je kwam een sigaret opsteken. Daar kwam verandering in, maar in café’s mocht nog gerookt worden.

Tot een paar jaar geleden, toen mocht er alleen nog in rookruimtes gerookt worden, maar ook daar komt verandering in, want dat mag ook niet meer.

Naast deze maatregelen blijft de overheid ook steeds de accijnzen verhogen, zodat het steeds duurder wordt en dus automatisch minder aantrekkelijk. 

Meer over het filmpje: In deze video van de NOS hebben ze het over het feit dat roken steeds duurder wordt en wat de prijs is van een pakje sigaretten in andere landen.

gezondheid 3

In Nederland gaan ze al flink omhoog, maar in andere landen schieten ze helemaal uit. In Australië betaal je nu gemiddeld ruim 16 euro per pakje, maar dat gaat veranderen naar een gemiddelde van 29 euro. Over het algemeen is het positief voor de gezondheid, want meer mensen zullen stoppen.

In het Verenigd Koninkrijk is het gemiddeld 10 euro en in Noorwegen 11 euro. In Bhutan is roken helemaal verboden. Maar in India betaal je gemiddeld 2,50 euro per pakje. De prijzen verschillen dus enorm over de hele wereld.

gezondheid 2

Deel deze beelden dan met jouw vrienden en familie op Facebook of Pin het op Pinterest. De videobeelden zijn afkomstig van: NOS op 3: bron | Afbeeldingen Autoriteit: bronbron

Wij waarderen jouw feedback. Laat van je horen in de reacties op Facebook en steun ons ook met een

 

[adinserter block=”6″]

💡 Meer van Spectrum Magazine 💡
Video 1 | Video 2 | Video 3
[socialrocket]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts

gezondheid 1