Ongeveer 1500 gevangenen hebben de moves van Michael Jackson aangeleerd


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

Leestijd – 1 minuutje: “1500 Gevangenen hebben leren dansen zoals Michael Jackson!”

Als mensen in de gevangenis zitten dan slaat de verveling al snel toe. Buiten de gevangenis heb je in principe alle mogelijkheid om te gaan en staan waar je zelf wilt en binnen moet je alles doen wat er wordt gezegd. 

Het grootste doel van het gevangeniswezen is dat gevangenen worden klaargestoomd om later weer in de maatschappij terug te keren.gevangenen-leren-dansen-2
Gevangenen van het Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Centre in de Filipijnen staan erom bekend dat ze fantastische dansvoorstellingen geven. De meeste van deze dansvoorstellingen staan gechoreografeerd op muziek van Michael Jackson. 

De gevangenen in de CPDRC kregen wereldwijde bekendheid toen hun video van het nummer ‘Thriller’ online werd gepost. Mensen over de hele wereld waren dolenthousiast over gevangenen die leren dansen.

gevangenen-leren-dansen-3

De video werd in eerste instantie niet gepost om mensen te vermaken, maar als educatieve boodschap voor andere gevangenissen om te laten zien dat bepaalde programma’s ervoor zorgen dat gevangenen discipline krijgen en het geweld in de gevangenissen afneemt. 

Door de grote bekendheid wilden veel bekende mensen met de gevangenen samenwerken. Deze dansvoorstelling die we in de video zien is in 2010 gefilmd en is in samenwerkingen met zeer speciale gasten, namelijk de oude choreograaf van Michael Jackson, Travis Payne. Daarnaas

t werd het gecoördineerd door de beroemde dansers Daniel Celebre en Dres Reid. Deze choreografie werd tot in de puntjes geregeld op het nummer ‘They Don’t Care About Us’. 

gevangenen-leren-dansen

De beroemdheden vonden de samenwerkingen echt fantastisch en ze hadden nooit verwacht dat het zo een inspirerende werking op hun zou hebben. Het was ook fijn dat de gevangenen alles aannamen en eigenlijk nergens over klaagden.

Je zou niet verwachten dat stoere mannen in de gevangenis het leuk vinden om te dansen, maar dat blijkt dus het tegenovergestelde. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: SonyPicturesDVD

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts