Coronavirus: Zwangere vrouw gearresteerd wegens anti-lockdown Facebook-bericht


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuutje: “Coronavirus: Zwangere vrouw gearresteerd wegens anti-lockdown Facebook-bericht”

Vorige week werd een zwangere Amerikaanse vrouw in haar eigen huis gearresteerd naar aanleiding van een Facebook bericht waarin ze opriep tot een anti-lockdown protest. 

De 28-jarige Zoe Lee Buhler werd op een woensdagmiddag plotseling geboeid in haar woonkamer onder toezicht van haar partner en kinderen, omdat ze werd beschuldigd van opruiing.

Er kwamen verschillende agenten het huis binnen met een huiszoekingsbevel en zo begonnen ze de jonge moeder haar rechten voor te lezen. gearresteerd-wegens-anti-lockdown-facebook-bericht-2 Op de beelden is duidelijk te zien dat Zoe er helemaal niets van snapt. Je hoort haar duidelijk verward zeggen: “Pardon, aansporing voor wat? Ik sta hier in mijn pyjama met mijn kinderen en heb over een uur een echo, omdat ik zwanger ben!”. 

Zoe wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het ‘Freedom Day Ballarat” evenement dat ze vorige week zaterdag om 11.00 heeft gemaakt. Ze verzocht iedereen in Ballarat zich aan te sluiten bij haar strijd voor de vrijheid en mensenrechten.

Dit was naar aanleiding van de lockdown regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, Zoe was hier helemaal klaar mee.

gearresteerd-wegens-anti-lockdown-facebook-bericht De hele situatie is een beetje bedroevend om te zien, want Zoe vertelt dat ze helemaal geen wetten heeft overtreden en uiteindelijk stelt ze voor om de post te verwijderen, aangezien haar man stond te bemiddelen met hun baby in zijn armen.

Het is ook allemaal erg overdreven, want ze heeft alleen een bericht geplaatst en het hele evenement heeft niet eens plaatsgevonden. 

Toch werd Zoe meegenomen en al haar elektronische apparaten werden in beslag genomen. Uiteindelijk is ze beschuldigd van opruiing en is ze op borgtocht vrijgelaten.

Op 25 januari 2021 moet ze voorkomen en gaan ze beslissen of ze schuldig wordt bevonden aan de aanklacht. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: 7NEWS Australia

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts