‘klein dorpje’ voor dakloze oorlogsveteranen gebouwd – zodat ze veilige plek hebben om in vrede te wonen ❤️👍


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan de pagina staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

“Stad bouwt een ‘klein dorp’ voor dakloze oorlogsveteranen, zodat ze een veilige plek kunnen hebben om gratis naar huis te bellen” – (leestijd – 1 minuutje)

Veteranen krijgen nooit zoveel respect als ze verdienen. Ze hebben hun eigen leven op het spel gezet om andere mensen uit nare situaties te bevrijden.

Het is fijn voor deze mannen als ze leven terugkeren, maar vaak hebben ze dingen gezien, waardoor ze mentaal nooit meer de oude worden.

Voorheen werd er weinig gedaan aan deze problemen, maar nu is er een nieuw initiatief gestart. 

dorpje-voor-dakloze-oorlogsveteranen-3
© Kansas City PBS / dorpje voor dakloze oorlogsveteranen

Als de veteranen uit het oorlogsgebied terugkomen hebben ze soms heel veel problemen om normaal te functioneren in de maatschappij.

Veterans Coming Home is een initiatief om te onderzoeken ‘wat werkt’ voor veteranen die terugkeren naar het normale burgerleven.

dorpje-voor-dakloze-oorlogsveteranen
© Kansas City PBS / dorpje voor dakloze oorlogsveteranen

Ze stellen vragen aan veteranen die succesvol zijn teruggekeerd in de maatschappij om te kijken of dit ook kan werken voor andere veteranen.

En ze stellen ook vragen aan veteranen die heel erg in de put zitten, om te kijken waar andere veteranen voor behoedt moeten worden. 

dorpje-voor-dakloze-oorlogsveteranen-2
© Kansas City PBS / dorpje voor dakloze oorlogsveteranen

Veterans Coming Home bouwt ook kleine huisjes voor dakloze veteranen.

Doordat sommige veteranen moeite hebben om terug te keren naar het normale leven, kunnen ze niet normaal functioneren.

Hierdoor is het onmogelijk om een baan te hebben en kunnen ze geen huis betalen. 

Het kleine huis is perfect ingericht, waardoor de bewoners alle gemakken van dien hebben.

dorpje-voor-dakloze-oorlogsveteranen-4
© Kansas City PBS / dorpje voor dakloze oorlogsveteranen

Het doel is om meerdere huizen te bouwen, waardoor er een dorpje voor dakloze oorlogsveteranen ontstaat, waarin ze elkaar kunnen steunen als ze het moeilijk hebben.

Het project kost wel veel geld en daarom zijn ze nog op zoek naar ongeveer 1 miljoen dollar en laten we hopen dat ze dat snel vinden, want dit is een geweldig project dat zeker weten moet slagen.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Kansas City PBS / dorpje voor dakloze oorlogsveteranen

Laat Je Verrassen: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts