Man redt leven van doorweekte weeskitten door toepassen van mond-op-mondbeademing.


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Niet alle helden dragen een cape wordt hier maar eens bewezen. Bij deze held is er geen verschil tussen mens en dier en dus probeert hij mond-op-mondbeademing bij dit katje om haar leven te redden. 

Metin Keskin is een stadswerker uit Turkije en doet dit al voor vele jaren met groot plezier. Op een regenachtige dag was hij aan het werk in Istanbul toen hij plotseling een levenloze kat zag worden meegesleurd door de zware regenval. Metin kwam meteen in actie en pakte het katje op. Hij merkte meteen dat ze bewusteloos was, omdat ze helemaal niet bewoog en geen geluid produceerde. 

Metin kwam meteen in actie en knielde op straat voor het kleine witte katje en begon met de reanimatie. Metin begon een paar keer voorzichtig in de bek van de kat te ademen en masseerde haar kleine lijfje vervolgens om het water uit de longen te halen. 

De heldhaftige poging van Metin werd beloond, want op een gegeven moment hoeste het katje een beetje en daarna volgde een zachte miauw. Metin bracht het katje meteen met spoed naar het dierenziekenhuis waar ze volledig kon herstellen. 


doorweekte weeskitten

In het ziekenhuis vertelt hij dat het nu zijn kat is geworden. Door zijn adequate handelen is deze kat nog in leven. Er zouden heel veel mensen anders hebben gehandeld en dan bedoelen we eigenlijk niet gehandeld.

Katten zijn ook levende wezens en hebben evenveel recht om te leven als wij mensen. Als een mens neervalt op straat dan zou iedereen helpen, maar bij een kat is dat anders. Het belangrijkste is dat je in dit soort situaties altijd gaat handelen, want zo kun je levens redden.

Vond je dit ook een heldhaftige actie? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts