Talentvolle kunstenaar gebruikt drijfhout om verbazingwekkende dieren-sculpturen te ontwerpen


Jeffro Uitto gebruikt drijfhout om de meest verbazingwekkende dieren sculpturen te maken die we ooit hebben gezien

Als kunstenaar is het belangrijk dat je je kan onderscheiden van andere kunstenaars.

Dit houdt in dat je kunst anders moet zijn dan andere, want op die manier breng je waarde aan de kunstvoorwerpen.

Om dit te kunnen doen moet je wel beschikken over een gigantische creativiteit en dan moet je deze creativiteit ook nog eens goed weten te gebruiken. Bij bepaalde mensen resulteert in waanzinnige kunst. 


dieren-sculpturen-2 (1)

Een van die mensen is Jeffro Uitto, deze kunstenaar maakt geweldige houten sculpturen van twijgen, boomtakken en verlaten wortels aan de oevers van Tokeland in Washington. 

Het project van Jeffro heet Knock on Wood en het symboliseert een ecologisch verantwoorde aanpak. Een van de dingen waar hij voor opkomt is dat hij wil laten zien dat we als mensen beter moeten omgaan met de natuur om ons heen.

Voor zijn kunstwerken gebruikt hij alleen hout dat te vinden is aan de oevers van Tokeland, de oevers van Smith Creek of in de valleien en heuvels van Willapa.

Het is niet dat hij het hout kapt, maar hij gebruikt hout dat in principe al dood is en hij probeert daar door middel van zijn kunst nieuw leven in te blazen.

dieren-sculpturen-3 (1)

Dat hij zijn kunstwerken maakt van stukken hout die hij vindt, maakt het allemaal nog een stuk specialer.

Ieder item dat uit het atelier van Jeffro komt is een uniek stuk en er bestaat geen exacte kopie.

Het is heel bizar hoe hij de dieren tot leven weet te wekken, als je deze houten dieren van een afstand zou zien, zou je bijna denken dat het om een levend exemplaar gaat. Wat een magnifiek werk!

Vind je de onderstaande beelden ook zo mooi om te zien? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts