Vleermuis gezien ter grootte van een peuter en wordt ‘De vliegende hond’ genoemd 😲😰


[irp] Voordat je verder gaat: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd.
Mocht u toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

Overal op de wereld komen vleermuizen voor en dit zijn niet de meest prettige dieren que uiterlijk. Sommige delen in de wereld hebben vliegende honden en deze zijn angstaanjagend. 

De laatste tijd gaan er foto’s rond van vleermuizen ter grote van een mens en het heeft gezorgd dat mensen heel erg bang zijn geworden. In het echt zijn deze dieren minder groot dan dat ze eruit zien op de foto’s.

Door het perspectief in bepaalde foto’s lijkt het net alsof ze even groot zijn als wij mensen, maar dat is niet zo.

De vleugels van deze dieren zijn wel erg groot en kunnen een spanwijdte hebben van 1.7 meter, maar hun lichaam is daarentegen vrij klein met een lengte van bijna 30 centimeter. 

Op het internet gaan heel veel theorieën rond over welk dier het nou precies is, maar het lijkt toch echt te gaan op de vliegende hond. Daarnaast hoeven wij mensen helemaal niet bang te zijn, want ze het alleen fruit en zijn dus totaal ongevaarlijk. De vliegende hond

Ze behoren wel tot een van de grootste vleermuissoorten die er zijn op de wereld en ze komen voornamelijk voor in delen van Afrika, India, Azië en Oceanië. In de Filipijnen worden bijna alle vliegende honden bedreigd met uitsterven door het verlies van hun leefgebied en er wordt sterk op ze gejaagd voor menselijke consumptie. 

Dit is een goed voorbeeld dat je niet alles moet geloven wat je op internet tegenkomt. Wanneer je sommige foto’s ziet, denk je echt dat ze wel 2 meter groot zijn, maar op de bewegende beelden valt het allemaal erg mee. Er is niets om je druk over te maken en ze zullen niet in Nederland voorkomen.

Vond je de beelden van deze grote vleermuis ook indrukwekkend? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts