Instructievideo: Hoe corona patiënten weer kunnen ademen met behulp van een zwembad


Het coronavirus is een hele flinke aanslag op het menselijke lichaam. Het tast de longen heel erg aan en daarom moeten mensen die erg veel last van hebben gehad opnieuw leren ademen.  corona patiënten 1
In het RadboudMC in Nijmegen hebben ze de beschikking over een speciaal zwembad. Longpatiënten liggen tijdens hun behandeling constant aan de beademing. Als ze weer beter zijn, moeten ze verder leven zonder deze beademing en dat gaat niet zomaar.

Ze moeten als het ware weer opnieuw leren ademen en daar helpt het zwembad bij. Deze kennis wordt nu ook ingezet om coronapatiënten te helpen.  corona patiënten 2

Door het zwemmen bouwen de patiënten meer spierkracht op en krijgen ze een betere conditie, de precieze werking wordt uitgelegd door een fysiotherapeute genaamd Willeke. 

De patiënten krijgen een wetsuit aan dat hun lichaam beschermt tegen het koele water. Vervolgens worden ze op een bed gelegd en worden ze alvast een beetje nat gemaakt onder de douche. Dan worden ze terwijl ze op het bed liggen in het water gezet door middel van een tilmachine.

De fysiotherapeut haalt de patiënt dan voorzichtig van het bed af en laat deze op zijn of haar rug drijven. 

corona patiënten 3

In het water kunnen de mensen zelf ervaren hoe het is om te bewegen en doordat het in het water gebeurd kunnen er hele kleine stappen worden genomen en hoeft er niks te worden overhaast. 

De mensen die het coronavirus hebben gehad, kunnen er heel ziek van zijn geweest en sommige mensen moeten bepaalde dingen weer opnieuw leren. Het is daarom erg fijn dat ons land beschikt over faciliteiten als deze, want op deze manier kunnen mensen weer de oude worden.

En dit hele revalidatieproces kan worden ervaren als redelijk fijn.

Vond je dit ook interessant? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

[adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts