Handig trucje: Instructievideo hoe je een blikje kunt openen zonder blikopener


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Als je gaat survivallen is er niets handigers op het gebied van eten dan eten in blik. Het blijft namelijk erg lang goed en het is erg compact verpakt. Het enige nadeel is dat het soms best lastig is om een blikje te openen.

Het is een kleine moeite als je een blik opener in je bezit hebt, maar dit is zeker niet altijd het geval. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om een blik te openen, zonder een blik opener. De eerste manier is door gebruik te maken van een lepel. Een nadeel van deze methode is dat het best veel kracht kost en dat je moet oppassen dat je je hand niet bezeert.

Het is daarom aan te raden dat je bij deze manier een handschoen gebruikt, zodat het minder pijn doet aan je hand. Dit is alleen het geval aan het begin.

Je moet namelijk op een bepaald punt kracht zetten en de lepel snel heen en weer halen, hierdoor ontstaat uiteindelijk een gat en dan is het moeilijkste gedeelte achter de rug. Wanneer je nu rustig een rond je maakt zal het gat steeds groter worden, let wel op voor de scherpe kantjes. 


blikje openen 1

Bij de tweede manier heb je ook geen lepel nodig, maar een stenen rand. De man doet het voor op een rand, maar in principe kan het op alle dingen van steen met een egaal oppervlak. Je zet het blik op het steen neer op de kant die je wilt openen. Vervolgens schuif je het blik snel heen en weer. Doe dit net zolang tot de bovenkant loslaat, druk op een willekeurig punt aan de zijkant en je kunt je blik openen. 

Je kunt een blik dus op verschillende manieren openen en naast deze twee manieren zijn er nog super veel. Heb je geen blikopener bij de hand? Raak dan niet in paniek en wees creatief, dan is het zeker dat jij je blik open krijgt. 

Vond je dit ook een handig trucje? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts