Orang-oetan bevalt voor de eerste keer ooit op film en laat dan baby aan de verzorger zien


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 1 minuutje: “Orang-oetan bevalt voor de eerste keer ooit op film en laat dan baby aan de verzorger zien”

Elke geboorte is een wonder, want het betekent de komst van nieuw leven op onze aarde. Toch is de ene bevalling spectaculairder dan de andere.

Hier is heel zeldzaam beeldmateriaal te zien, want de geboorte van een Sumatraanse orang-oetan was nog nooit eerder vastgelegd met een camera. 

bevalling-wordt-gefilmd-2

Dana, de orang-oetan, beviel op 9 juli 2013 in de Jersey Zoo op het eiland Jersey. De orang-oetan stond onder toezicht van Durell Wildlife Conservation Trust. Sumatraanse orang-oetans worden met uitsterven bedreigd en staan daarom op de ‘rode lijst’.

Ze behoren tot een van de 25 meeste bedreigde primaten ter wereld. In 2016 kwam er goed nieuws, want toen bleek uit een rapport dat er twee keer zoveel Sumatraanse orang-oetans in het wild leefde als werd gedacht. Het aantal werd toen geschat op 14.613. 

In de dierentuin van Jersey hebben ze al sinds 1968 orang-oetans onder hun hoede en ze zorgen er fantastisch voor. De dieren voelen zich er heel erg thuis en dat is ook te zien in deze video.

bevalling-wordt-gefilmd

Dana heeft in het verblijf een partner, Dagu, en ze zijn dolgelukkig. Dit is wel eens anders geweest want vier jaar voor deze bevalling, was Dana ook in verwachting van een kind. Helaas werd dit kind toen doodgeboren. 

Het is nu duidelijk te zien dat Dana helemaal door het dolle heen is met de geboorte van haar nieuwe kind. Als ze het kind heeft schoongemaakt doet ze iets wat bewijst dat er een fantastische band is tussen de apen en de verzorgers. Ze laat namelijk heel trots haar nieuwe kind zien aan de verzorgers. 

Wij hopen dat Dana en Dagu nog veel kinderen mogen krijgen, want zo houden ze ook de populatie op peil. 

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: Durrell Wildlife Conservation Trust

Laat je verrassen: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts