‘Wonderbevalling’ van zwangere mama koe op video vastgelegd


[irp] Voordat je verder gaat: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd.
Mocht u toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

Een boerenfamilie in het noorden van Minnesota is getuigen geweest van een wonder binnen de dierenwereld. Een van hun koeien is bevallen van een vierling en dit komt bijna nooit voor. 

Zowel de moeder als haar vier kalveren maken het allemaal goed.bevalling-van-een-koe-2

De pasgeboren kalveren bestaan uit twee stieren en twee vrouwelijke koeien. Wanneer een koe bevalt van een vierling heeft dit vaak nare gevolgen voor de gezondheid van de kalveren. Het komt dan ook niet vaak voor dat ze het alle vier overleven. 

De eigenares van de boerderij schreef in een bericht op Facebook dat ze het niet kan bevatten wat er op haar boerderij is gebeurd. Ze liet weten dat de moeder het ook allemaal een beetje vreemd vond, maar dat ze alle kalveren evenveel aandacht gaf.

Ze had ook research gedaan naar de kans en deze liegt er niet om. De kans dat een koe vier kalfjes baart, is één op 11,2 miljoen. Het is niet duidelijk of dit echt een goede schatting is, maar het komt in ieder geval zeker in de buurt.

bevalling-van-een-koe

Het normale gewicht van een kalf is ongeveer 34 kilogram, maar de deze kalveren wogen slechts tussen de 9 en 11 kilogram.

Je zou zeggen dat dit een slecht teken is, maar de kalveren maken het allemaal goed en dan zegt gewicht natuurlijk weinig. 

De eigenaar van de koeien maakte nog een grap dat deze kalveren per stuk nog geen 20 dollar waard zijn, terwijl ze voortkomen uit een unieke gebeurtenis. 

Ze hebben nog geen namen bedacht voor de vierling en hebben via een bericht laten weten dat ze dat overlaten aan het grote publiek.

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts