Twee Beluga-walvissen zijn voor het eerst sinds 2011 vrij en beginnen nieuw leven aan de IJslandse kust


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken. Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

leestijd – 2 minuten: “Twee Beluga-walvissen zijn voor het eerst sinds 2011 vrij en beginnen een nieuw leven aan de IJslandse kust”

Beluga-walvissen zijn ook wel witte dolfijnen. Het is ook wel een tandwalvis. Ze worden meestal 4,2 M lang. Dat is natuurlijk niet niets, dan moeten ze overigens wel volwassen zijn. Het zijn grote beesten, maar met een lief hart.

In deze video zie je hoe twee van deze soort worden vrijgelaten in een waterreservaat in Ijsland.beluga-walvissen-2

Natuurbeschermers hebben “Little White” en “Little Grey”, twee voorheen in gevangenschap levende beluga-walvissen, getransporteerd naar een uniek open waterreservaat in IJsland.

De natuurbeschermers hopen dat uiteindelijk meer van deze soort zich gaat voegen bij het tweetal. Dat is iets waar zij al voor langere tijd op hopen. Op 7 augustus is het tweetal overgeplaatst naar het waterreservaat in Ijsland.

De organisatoren van het project hadden eigenlijk gehoopt ze afgelopen zomer al vrij te kunnen laten, maar dat liep vertraging op door het slechte weer. 

beluga-walvissen

De organisatoren zeggen dat de walvissen nu een korte tijd in een “bayside care pool” zullen doorbrengen om te wennen aan de nieuwe omgeving voordat ze worden vrijgelaten in het ruimere reservaat.

Het is natuurlijk ook een hele verandering voor de beluga-walvissen zelf. Voor de natuurbeschermers waren de lange dagen en nachten het allemaal waard, om de twee zo gelukkig, blij en vrij te zien. Little White en Little Grey werden gevangen in Russische wateren en meer dan tien jaar geleden verkocht aan Changfeng Ocean World aquarium in Shanghai. Daarom is het fijn om te zien, dat ze nu op een plekje zijn waar ze echt thuis horen!

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: QT News

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts