Ernstig bedreigde zwarte neushoorn is drachtig en dat moeten we vieren


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele beeldbewijs dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

Leestijd – 2 minuten: “De ernstig bedreigde zwarte neushoorn is drachtig en dat moeten we vieren”

Dit kalf is geboren op 21 augustus 2020 in de dierentuin van Cincinnati. Het kalf doet niets liever dan sparren met zijn moeder en het maakt hem niet uit als zij lekker wilt rusten. 

Om goede verzorging te kunnen bieden aan de moeder, Seyia en de baby, moet er geld ingezameld worden. De dierentuin heeft hier een hele leuke manier voor bedacht en dat is het houden van een virtuele baby shower.

bedreigde-zwarte-neushoorn

Om deel te kunnen nemen aan de virtuele babyshower, moeten de mensen 100 dollar betalen. Bij de babyshower kunnen de bezoekers een kijkje nemen en ze hebben ook de kans om de baby neushoorn een naam te geven. 

Het is natuurlijk een heel bijzonder iets om een naam te geven aan een hele zeldzame neushoorn. In 2017 werd er ook al een kalf geboren in de dierentuin en toen hebben de mensen van het neushoornteam de naam bedacht.

Dit jaar was het hele team ervan overtuigd dat de eer om dit kalf een naam te geven aan een dierentuin liefhebber gegeven moest worden. 

bedreigde-zwarte-neushoorn-2

Het is niet zo dat de dierentuin liefhebber iedere willekeurige naam mag bedenken. Onderdeel van de overeenkomst is dat de naam nog wel moet worden goedgekeurd door het personeel.

Dit is om te voorkomen dat de neushoorn straks een hele rare naam krijgt. 

Neushoorns zijn over het algemeen redelijk solitaire dieren, maar dit betekent niet dat neushoorn moeders geen liefde aan hun kalveren geven. Kleine neushoorn blijven ongeveer 2 tot 3 jaar bij hun moeder.

Bij de mannetjes neushoorn is dit vaak korter dan bij de vrouwelijke neushoorns. Het is leuk om te zien dat dit kalfje zo blij is om bij zijn moeder te zijn.

Bron Autoriteit: Bron I | Bron II | Bron III

Beeld Autoriteit: The Cincinnati Zoo & Botanical Garden

Meer Spectrum Magazine: Video I | Video II | Video III

Het originele beeldbewijs hebben wij hieronder bijgevoegd. Deel het na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp. [adinserter block=”5″]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts