Artiest heeft doorbraak na ‘upcyclen’ van duizenden oude banden in schattige bedden voor zwerfdieren 


In deze tijd hebben we nog veel te vaak te maken met een overschot aan afval. Niet alleen in Nederland, maar over de gehele wereld. Dit is natuurlijk slecht voor het milieu en het zou beter zijn als het afval nog een keer wordt hergebruikt.

Deze kunstenaar in het volgende filmpje verzint een hele mooie manier om gebruikte autobanden een tweede leven in te blazen.bedden-voor-zwerfdieren-2

Amarildo Silva is een 23-jarige kunstenaar uit Campina Grande, Brazilië. Hij brengt kunst op een ander level. Hij zag hoe het afval om hem heen toe nam en daar wilde hij graag wat aan doen. Daarom bedacht hij het idee om autobanden te restylen en om te toveren tot hondenmanden.

Deze manden zijn bestemd voor de zwerfdieren in Brazilië, die zijn er jammer genoeg veel in dat land. Daarom is het dus een win-win situatie die hij creeert! Hij zorgt voor hergebruik van materiaal, waardoor er minder afval is en hij creeert een slaapplek voor de hondjes.

bedden-voor-zwerfdieren

De banden zet hij op verschillende plekken neer, zodat meerdere dieren een plekje krijgen. De banden transformeert hij helemaal zelf. Hij haalt de onderkant van de banden eraf en creëerde daar een onderkant in. De banden zijn te krijgen in veel verschillende kleuren.

Leg er een lekker kussentje in en voila de mand is af! Hij maakt er een echt kunstwerk van. Zulke mensen als Amarildo moeten er meer zijn. Wanneer we de wereld een beetje kunnen helpen, moet we dat zeker doen! Amarildo zorgt voor een mooi begin!

Vond je dit ook zo’n geweldig initatief? Deel dit positieve bericht dan ook met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts