Interessant feitje: De reden waarom vliegtuigen niet over Antarctica vliegen 🤔😲


Interessant feitje: De reden waarom vliegtuigen niet over Antarctica vliegen. Vliegtuigen mogen niet zomaar in een rechte lijn naar bestemming vliegen, want er zijn gebieden waar ze niet overheen mogen. 

 

Belangrijke tip: Voordat je verder leest – Wij hebben de videobeelden van dit feitje onderaan dit artikel geplaatst. Even scrollen en je kunt de unieke en prachtige beelden bekijken en delen met je vrienden.

Antarctica 1

Heb je jezelf ooit eens afgevraagd of er dingen zijn die een vliegtuig gewoon niet kan of niet mag doen? Waarschijnlijk is het antwoord op de vraag: ‘nee.’

Maar het blijkt dus dat vliegtuigen strikte regels hebben met betrekking op de ‘paden’ in de lucht. Dit is om veiligheidsreden en met het oog op een vriendelijke verhouding met de continentale buren.

Sommige plaatsen waar de vliegtuigen niet overheen mogen vliegen zal je verrassen. Een van die plaatsen is het mooie Antarctica.

Meer over het filmpje: In deze video van het YouTube kanaal: ‘Bright Side’ laten ze plekken zien waar niet overheen gevlogen mag worden om bepaalde redenen.

Antarctica 2

Zo mogen vliegtuigen niet direct boven de polen van de aarde vliegen, dus ze moeten onder andere uit de buurt van Antarctica blijven en niet over de Stille Oceaan.

Je kunt geen vliegtuigen over Tibet en over de stad Mekka zien. Ook is het luchtruim boven Walt Disney World en Disneyland een ‘no-fly zone’. En hetzelfde geldt voor de geheime basis Area 51, waarvan niemand weet wat er precies gebeurd.

Deel deze beelden dan met jouw vrienden en familie op Facebook of Pin het op Pinterest. De videobeelden zijn afkomstig van: BRIGHT SIDE: bron | Afbeeldingen Autoriteit: bronbron

💡 Meer van Relatie Spectrum 💡
Video 1 | Video 2 | Video 3
[socialrocket]

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts

Antarctica 3