8 jaar nadat onderdrukkers haar hadden neergeschoten omdat ze naar school ging – studeert Malala af aan Oxford Universiteit


Attentie: Hierboven hebben wij een extra gerelateerd filmpje bijgevoegd. Onderaan staat het originele filmpje dat bij dit artikel hoort. Veel plezier met kijken.

8 jaar nadat haar onderdrukkers haar hadden neergeschoten omdat ze naar school ging, studeert Malala af aan Oxford Universiteit.

Malala Yousafzai is de jongste Nobelprijswinnaar ooit en kan nu nog iets extra’s aan haar CV toevoegen, ze is namelijk afgestudeerd aan de Oxford Universiteit. De 22-jarige Malala deelde een foto waarop ze te zien is met haar familie en een enorme taart. Ze heeft haar diploma Filosofie, Politiek en Economie behaald. Ze had nog geen zekerheid over wat de toekomst haar ging brengen, ze was vooral aan het genieten van het moment. 

Malala heeft iets verschrikkelijks meegemaakt. In 2012 werd ze door de Taliban in Pakistan door haar hoofd geschoten, omdat ze campagne voerde om meisjes naar school te laten gaan. 

Ze werd overgebracht naar een ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk, waar ze goed herstelde. In plaats van terug te krabbelen zetten Malala een stapje bij en ging door met haar campagne. Door haar doorzettingsvermogen werd ze een wereldwijd symbool. Ze maakte een boek genaamd ‘I am Malala’ en werd mede daardoor de jongste winnaar van de nobelprijs voor de vrede ooit. Dit deed ze allemaal tijdens haar zeventiende levensjaar. 


afstuderen aan Oxford universiteit 2

Veel vrouwen en meiden halen heel veel inspiratie uit Malala en daarom is ze ook regelmatig te zien op de cover van tijdschriften. Een maand voordat ze afstudeerde, stond ze op de cover van de Teen Vogue. In deze uitgave praat ze onder andere of de strijd die ze voert om meisjes naar school te krijgen. 

Het is goed dat dit soort mensen op de wereld zijn, want het grootste gedeelte van de mensen op aarde zijn volgers en die doen precies wat ze wordt gezegd. Meiden als Malala komen op voor hun rechten en daardoor gaan er dingen in de wereld veranderen. Als je ziet wat ze op 22-jarige leeftijd al heeft bereikt, ziet haar toekomstbeeld er rooskleurig uit. Laten we met zijn allen hopen dat uiteindelijk meisjes over de hele wereld naar school kunnen. 

Vond je dit ook een hele prestatie? Deel het dan op Facebook/Whatsapp!

Spectrum Redactie

De redactie van Relatie Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de meest spraakmakende foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Posts